Kart

Du må godta informasjonskapsler i kategorien "Markedsføring" for å kunne se kartet.
Rediger innstillinger for informasjonskapsler

fokusgarden_illustrasjon

Opplev Verdalsøra

- Et sentralt byområde

Svært sentralt beliggende I hjertet av byen og med direkte tilgang til spisesteder for lunsjer og kundemiddager, tilbyr Fokus-gården den perfekte lokasjonen for fremtidsretta bedrifter. Utbyggeren har stort fokus på bærekraft og på å bidra til å skape et godt og urbant bymiljø. En nyetablering her vil ha alle forutsetninger for å lykkes.

Fra Nordgata er det inngang til næringslokalet og inntrukket inngangsparti for boligene, der det er plass til å sette fra seg sykkelen eller barnevogna. Store vinduer i næringslokalet vil vise aktivitet ut mot gata. Dette vil også bidra til en urban følelse i en rolig bygate. Grønne lunger i Fokusparken og i bakgården bidrar til trivsel i området, og beboere i Fokusgården har felles takterrasse og disponibelt areal innendørs på bakkeplan.

Historien

Det gamle Fokus bank-bygget ble tegnet av Trondheimskontoret Lien og Risan Arkitektkontor AS i 1985. Når bygget nå skal bli leiligheter har man forsøkt å ha respekt for både på fortid og fremtid, blant annet gjennom gjenbruk av en del av betongkonstruksjonene.

Fokusgårdens nye beboere vil vandre i den samme trappen som de bankansatte gjorde. Noen får bod i det gamle bankhvelvet, mens andre vil kunne ha middagsselskap i en nisje i den skrå himlingen, som forteller om det store, skrå taket, som en gang var

Å bo i en gamle banken

Fokus bank-bygget i Verdal ble tegnet av Trondheimskontoret Lien og Risan Arkitektkontor AS i 1985.

Å gjenbruke eksisterende bygninger vil være en stor og viktig del av byggebransjens oppgaver i årene som kommer. Å gjenbruke materialer og konstruksjoner er nødvendig for å begrense klimagassutslippene. I dette prosjektet er det valgt å benytte eksisterende betongkonstruksjon.

Fokusgårdens beboere vil vandre i den samme trappen som de bankansatte gjorde, noen får bod i det gamle bankhvelvet, mens andre vil kunne ha middagsselskap i en nisje i den skrå himlingen, som forteller om det store, skrå taket, som en gang var.